Kaptka (kaartspel)

Nu te koop voor €12,50! Bestel je exemplaar via info@dewereldenvanschalk.nl

Kaptka is het nieuwe kaartspel uit de wereld van De Wentel. Snel, verslavend en prachtig geïllustreerd. Wie vertelt de beste versie van de waarheid?

"De beste drank zou ik kunnen missen, de mooiste vrouwen zou ik kunnen vergeten, maar neem alsjeblieft Kaptka niet van me af"

- Lidaanse toost

Over Kaptka

Wil jij je eigen exemplaar van Kaptka hebben? Dat kan! Voor slechts €12,50 (excl verzendkosten) heb je al een Kaptka-set, met illustraties van striptekenaar Jan Cleijne. Stuur een mailtje naar info@dewereldenvanschalk.nl met daarin je naam en adresgegevens. 

Over Kaptka

Kaptka is een nieuw kaartspel voor 2 spelers dat speciaal is ontwikkeld voor de verhaalwereld van De Wentel. In Kaptka ben je een troubadour in Lida. Je doel is om de meest invloedrijke troubadour te worden van Lida door de sterkste verhalen te vertellen in het koninkrijk. Verzamel de juiste kaarten bij elkaar en speel eerder dan je tegenstander de waardevolle combinaties uit!

Eén potje Kaptka duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt hier op de site gratis spelen tegen een computertegenstander.
Zien we jou binnenkort bij een Kaptka-toernooi bij jou in de buurt?

Herkomst

Kaptka één van de meest populaire tijdverdrijven in Lida, en de oorsprong gaat terug naar de vroegste geschiedenis van het land. Vroeger reisden de troubadours met een ‘menukaart’ van verhalen door het land, zodat mensen zelf konden kiezen welke versies ze wilden horen van hun legendes en fabels. Die traditie vormde de basis voor het Kaptka zoals we dat tegenwoordig kennen. Het wordt gespeeld in de vele Kaptka salons in de stad door alle lagen van de bevolking, van havenarbeiders tot nobelen. Momenteel is het alleen toegestaan om de officiële staatsversie te spelen, uitgegeven door Koning Pins de Derde.

Credits

Regisseur de Wentel: Sytze Schalk | Spelontwerp: Rosa Frabsnap, Joël Vegt | Grafische vormgeving: Joël Vegt | Illustraties: Jan Cleijne | Programmeur: Vic van Hensberg